İnşaat Satışları Nasıl Hızlandırılır

CRM dilimize ingilizce “Customer Relationship Management” kelimelerinin baş harflerinden geçmiş olup Müşteri İlişkileri Yönetimi anlamına gelmektedir. Doğru bir CRM sistemi kullanmak hem şirketinizin ve sizin hem de çalışanlarınızın iş yoğunluğu hafifletir. Bu sistemi kullanmak için alanında uzmanlaşmış bir kadro tarafından crm sistemi üreten firmalar ile çalışmanız çok önemlidir. Çünkü her firmanın ihtiyaçları farklı olabileceği gibi her CRM sistemi bu ihtiyaçları karşılayamayabilir.

CRM Sistemi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

1-Potansiyel müşterilerinizi ve kayıtlarınızı kaydetmenize olanak tanır.
2-Şirketteki her kullanıcı işlemlerini izleyebilirsiniz.
3-Sürdürülebilir büyüme için en doğru araçtır.
4-Günlük görevlerde otomasyon sağlar.
5-Gelişmiş analitik bilgiler ile donatılmış bir raporlama sistemi sunar.

İnşaat şirketleri neden crm sistemine ihtiyaç duyar?

İnşaat şirketleri için proje yönetimi, projenin tam zamanında ve önceden belirlenmiş bütçe planı içerisinde ve teknik şartnamelere uygun olarak tamamlanması en çok üzerinde çalışılan ve önemli konuların başında gelir. Yapısoft tarafından üretilen CRM sistemi sayesinde bu detayların hepsini anlık olarak öğrenebilir ve aksi bir durum söz konusu olduğunda kolayca yönetebilirsiniz. Bunun yanı sıra bitirmiş olduğunuz projelerdeki satış rakamlarını detaylı analitik verilerle birlikte kolayca görebilirsiniz.

İnşaat şirketlerinin en çok zorluk çektiği konuların başında müşteri ilişkileri gelir. Çünkü hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında temasta bulunduğu içinde müşterilerin de olduğu geniş bir portföyleri bulunur. Bazen çok önemli dediğiniz bir işi ya da müşteriyi doğru zamanda doğru yerde olmadığınız için kaybedebilirsiniz. Bunu önlemek için Yapısoft tarafından inşaat şirketlerine özel olarak üretilen CRM sistemini kullanabilirsiniz. Projelerinize ait görselleri sisteme ekleyip çevrim içi buluşmalar yaparak müşterilerinize online satış da yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra görüşme esnasında raporlama yaptığınız müşterinizi CRM sistemine kolaylıkla ekleyip detaylarını sistem üzerinden görebilirsiniz.