Türkiyede İnşaat Satış İstatistikleri

İnşaat Firmaları İçin Müşteri Kaydı Neden Önemlidir

Kentsel dönüşüm projelerinin artmasıyla birlikte birçok yerde yeni konutlar yapılmaya başlandı. Kimi konutlar bir proje eşliğinde inşaat firmaları tarafından yapılmakta kimi konutlarda bireysel müteahhitler tarafından yapılıyor. Özellikle konut projelerinde yapılan konutların sayısının fazla olması satış süresinin uzamasına neden olmaktadır. Bu yüzden inşaat satış sektöründe müşterilere sürekli ulaşmak ve onları kampanyalar hakkında bilgilendirmek çok önemlidir. Çünkü konut alıcısı olan müşteriler her zaman tek bir projeyi gezmezler, birden fazla projeyi gezerek fiyat analizi yaparlar ve kendi bütçelerine uygun olan konutu alırlar. Bundan dolayı müşterilerin fiyat analizi yaptıkları süre içerisinde müşterilere ulaşıp uygun kampanyalar sunan inşaat firmaları müşterinin kendileri lehine kara vermesini sağlar.

Müşterilere bu süre içerisinde uygun zamanda ulaşılması ve doğru bilgilerin verilmesi ancak müşterilerin her birinin kaydının ayrı ayrı ve doğru bir şekilde tutulmasıyla olur.

Doğru Satış İçin Müşteri Kaydı Nasıl Tutulur

Müşterinin doğru zamanda aranıp bilgilendirilmesi ve bilgilendirilirken geçmişte görüşme yapılmışsa bunun üzerinden devam edilmesi, doğru tekliflerin verilmesi konutun satışı için çok önemlidir. Müşterinin bu şekilde bilgilendirilmesi ancak bir program kullanılarak yapılabilir. Bu yüzden konut satışında inşaat firmalarının satışını kolaylaştırmak ve müşterilerini doğru bilgilendirmesini sağlamak için Yapısoft crm konut satış programını yapmıştır. Konut satış programı ile bütün müşterilerin bilgilerini kaydedebilir, hangi dairelere baktıklarını, hangi daire tipleriyle ilgilendiklerini ve ödeme seçeneklerini nasıl yapabileceklerini kaydedebilirsiniz. Müşterilerin bakmak istedikleri dairelerin bütün resimlerini ve bilgilerini programa yükleyip müşterilere ön sunum yapabilirsiniz.

Müşteri bilgilerini kaydettiğiniz için istediğiniz zaman müşteriyi arayıp programdaki eski görüşme kayıtları üzerinden yeni bilgiler verebilirsiniz. Tüm müşterilere program üzerinden toplu mesaj atarak kampanyalar hakkında bilgi verebilirsiniz. Bunun yanında programda teklif oluşturup bu teklifi müşteriye sunabilirsiniz. Bu sayede program üzerinden müşteriye doğru zamanda bilgiler vererek konutun satılmasını sağlamış olursunuz.