Kentsel Dönüşüm İçin Yazılımlar

Son yıllarda kentsel dönüşüm programı içine dahil edilen çok sayıda yapı bulunmakta. Kentsel dönüşüm programına dahil edilen yapıların bu programa alınmasından sonra yeni aşama ve etaplar söz konusu olup bunun takibini sağlamak oldukça önemlidir. Bu aşamaların takibi ise son yıllarda kentsel dönüşüm için hazırlanmış yazılımlar sayesinde takip edilebilmekte.

Kentsel Dönüşüm İçin Yazılımlar Ne İşe Yarıyor?

Bu yazılımlar ile kentsel dönüşüm programına dahil olmuş yapıya ait yüklenici firma, ilgili kamu kurumu, ilgili belediye ve hatta kentsel dönüşüm kapsamındaki mülk sahibi şahıs yapılan işlerin takibini sağlamakta. Yazılımlar yardımıyla projelerin incelenmesi hatta yeni gelişen ekstralarla işleme koyulması muhtemel revize projelerin incelenmesi de mümkün. Ayrıca an itibari ile kentsel dönüşüm programına dahil edilmiş yapının proje ya da inşaat aşamasını görmekte sağlanabiliyor.

Kentsel Dönüşüm İçin Yazılımların Faydaları Nelerdir?

Bu yazılımlar proje üzerinde çalışmakta olan yüklenici, ilgili belediye ve kamu kurumunun ekip çalışmasını daha sistemli bir şekilde sürdürmesini sağlıyor. Ayrıca kontrol mekanizması olarak görev almış kamu kurumunun kentsel dönüşüm programına dahil edilmiş yapının kontrolünü dijital olarak ta sağlaması için ortam hazırlanmış oluyor. Bunun yanında proje üzerinde yapılabilecek olası tüm değişikliklerin hangi kullanıcı tarafından yapıldığının ayrıntılı erişimini sağlaması tüm kullanıcıların projeye hakim olmasını sağlamış oluyor. Ayrıca kamu kurumları tarafından yapılan resmi yazıların sisteme aktarılması ve kullanıcıların bu yazılara ulaşabilmesi kentsel dönüşüm programına alınmış iş için yapılacak hataların tespitini kolaylaştırmış oluyor.